Verslag Univé Eindejaarsbowlingtoernooi 2007.
Met een aantal van 35 teams a twee personen werden op vrijdag 21 en donderdag 27 december 2007 de voorrondes geopend op de bowlingbanen van de Kruisweg te Marum.

Op deze twee avonden moest worden bepaald wie op vrijdag 28 december als de hoogste twaalf dubbels zouden gaan spelen in de halve finale.

Nadat alle gevallen pins waren verzameld en alles was opgeteld bleken er in de voorrondes door een viertal personen een game was gegooid van 200 punten en meer. Henk Veenema was de topscoorder met 221 punten.

Als eerste dubbels  geplaatst kwamen Jacob en Leon Bouman naar voren. Ze behaalden een totaal van 2413 punten. De nummers twee in de halve finale Nico Pariama en Jan de Bruin, moesten het met  1 punt minder doen. De nummer 6 op de lijst, het damesteam Diana de Bruin en Jitske Veenema scoorden een totaal van 2360 punten. Aan het kleine verschil in punten is wel te zien dat alle teams aan elkaar gewaagd waren en de vooruitzichten op een spannende finale was dus aanwezig.

Het verschil tussen de finalisten was klein en alles was dus nog mogelijk. Na drie finaleronden bleken er door de zes teams, zeven games van 201 tot 249 (Patrick Nijdam) punten te zijn gegooid. Het is wel duidelijk; ieder team probeerde de Univé wisselbokaal, in de wacht te slepen.

Uiteindelijk bleek dat de nummers 1 van de voorronden, Jacob en Leon Bouman hun geringe voorsprong hadden uitgebouwd tot een totaal van 3710 punten goed voor de eerste plaats van het Univé Eindejaarsbowlingtoernooi. Het verschil met de nummers twee Henk Veenema en Patrick Nijdam was 65 punten en zij kwamen uit op een totaal van 3645. De “Jantjes”, Jan van Houten en jan Sikkens wisten hun derde plaats van de halve finale om te zetten in een derde plaats in de finale met een totaal van 3600 punten. Diana en Jitske eindigden op de zesde plaats met 2360 punten.

Al met al een geslaagd en verrassend toernooi waarbij de prijzen werden uitgereikt door Harry Weitering,  Regiomanager van sponsor Univé Westerkwartier en Noordenveld. Alle finalisten ontvingen een levensmiddelenpakket en de winnaars ontvingen de wisselbokaal. Hierbij werden ook Bennie en Elly Veenstra in het zonnetje gezet, dit voor het vele werk wat ze wederom gedaan hebben om het toernooi te voorzien van de leuke prijzen.  Dhr. Weitering van Univé Leek deed tevens de toezegging voor sponsering van het Univé bowlingtoernooi 2008. Ook was er een daverend applaus voor de organisatie van De Kruisweg voor het in prima conditie brengen en houden van de banen.

Univé Eindejaarstoernooi 2007

MARUM - Het jaar wordt in de Kruisweg traditiegetrouw afgerond met het UNIVÉ bowlingtoernooi georganiseerd door de Bowling Vereniging Marum. De series zullen op vrijdag 21 en zaterdag 27 december worden gespeeld en de halve finale en finale op vrijdag 28 december.

Het is een toernooi, waar je als koppel je kunt opgeven. Er wordt gespeeld met handicap om daarmee spelers met een lager gemiddelde een gelijkwaardige uitgangspositie te geven ten opzichte van de betere spelers. Deze handicap is over het algemeen in het voordeel van de spelers met een laag gemiddelde. Die krijgen namelijk een flinke ruggesteun door hun hoge handicap en dat elke game. Eén keer boven jezelf uitstijgen en je hebt al uitzicht op een halve finaleplaats.

Voor bowling heb je een goede techniek en mentale veerkracht nodig en met een partner kun je elkaar op deze punten corrigeren en oppeppen en dat leidt tot betere prestaties.

In de periode tussen Kerst en Nieuwjaar is dit toernooi een mooie sportieve onderbreking van het veelal in dit teken van eten staande gebeuren. Je kunt je energie weer eens lekker kwijt.

Door de sponsoring van UNIVÉ kunnen de inschrijfgelden laag gehouden worden. Je betaald € 9,- per persoon en daarvoor mag je 3 games gooien.

De winnaars kunnen rekenen op verrassende prijzen.

Inschrijving kan bij Henk Veenema in de Kruisweg tel 0594-641202.


PS: Serie 1 is komen te vervallen, daardoor begint serie 2 een half uur eerder, dus om 21.15, wie ingeschreven stond in serie 1 speelt nu in serie 2!


\"Univ�\"
Eindejaarsbowlingtoernooi

wordt gehouden op 21, 27 en 28 december in ‘De Kruisweg’ te Marum


Speelwijze: Dubbel Handicap 3 games
Handicap: 80% van 200, maximaal 45
Inschrijving: Bowling \'De Kruisweg\'
Kosten: €9,00 per persoon
Voorrondes: Vrijdag 21 december 2007
serie 1: 19:30 -- 21:30 uur
serie 2: 21:15 -- 23:15 uur

donderdag 27 december 2007
serie 3: 19:00 -- 21:00 uur
serie 4: 21:15 -- 23:15 uur
Halve Finale: vrijdag 28 december 2007
12 hoogste dubbels 3 games
19:30 -- 21:30 uur
Finale vrijdag 28 december 20076 hoogste dubbels 3 games
21:45 -- 22:45 uur
Pinfall: Voorrondes tellen mee
Prijzen: - Wisselbokaal voor 1e dubbel
- Verassende prijzen voor de 6 hoogst geplaatste dubbels
- Hoogste game scratch heren en dames een verassingsprijs

\"\"

15de Scholenbowlingtoernooi
Het 15de scholenbowlingtoernooi is ten einde. O.B.S. It Skriuwboerd is eerste geworden, en heeft de wisselbeker mee naar huis genomen. De wisselbeker voor de leerkrachten is meegenomen door C.B.S. de Bron. Beide teams, gefeliciteerd met jullie overwinning! Uitslagen: Voorrondes Leerlingen Voorrondes Leerkrachten Finale Leerlingen Finale Leerkrachten Klik hier voor Foto's Wij hopen volgend jaar weer op jullie deelname!
15de Scholenbowlingtoernooi
Het 15de scholenbowlingtoernooi is ten einde. O.B.S. It Skriuwboerd is eerste geworden, en heeft de wisselbeker mee naar huis genomen.
De wisselbeker voor de leerkrachten is meegenomen door C.B.S. de Bron. Beide teams, gefeliciteerd met jullie overwinning!

Uitslagen:
Voorrondes Leerlingen
Voorrondes Leerkrachten
Finale Leerlingen
Finale Leerkrachten

Wij hopen volgend jaar weer op jullie deelname!
Stuur autoverhuur toernooi 2007
Tussenstanden:
Voorrondes
 
Achtste Finale


Kwart Finale

Halve Finale
 
Finale